Bele Barkarby

Referat: Spånga FK - Bele Barkarby

Säsongens första förlust och en onödig sådan...

Ny match mot Spånga IS P05 på Spånga IP 4, en av dom sämre och minsta konstgräsplanerna i närområdet.
Förutsättningarna blev inte bättre med ett ösregn som pågick under hela matchen, vilket gjorde att bollen gick oerhört fort på balkongmattan och det var svårt för del första 10 minuterna att komma in i matchen, medans Spånga startade bra med många fina kombinationer på mitten.

Vi hamnar aningen högt med vårt lag (som vi dock vill) men det skulle visa sig vara mindre bra då Spånga gör 1-0 på en djupledsboll som sätter fart på konstgräset och deras spelare kommer fri från 25 meter och placerar in bollen bredvid Ludvig. Spånga har även bud på 1-0 innan detta mål på ett liknande läge.

Efter 20 minuter justerar vi vårt lag då vi flyttar Promise som wing och Arvid får hoppa in ett steg i banan. Isac kommer in på topp och vi får ett rejält tryck på Spånga sista 10 där vi har på både 1-1 och 2-1 ledning. Dock 1-0 i halvtid med blodad tand efter sista 10 minuterna.

Vi gör två justeringar i halvtid då Hasar kliver av i förmån för Valentin och Maximus byter mot Robin.

Vi får genast ett rejält övertag på Spånga som endast får försvara sig och slå ifrån sig, och det är just efter en rensning som Arvid kan snappa upp bollen och med en precis passning som bryter två av motståndarnas linjer så når bollen Maximus, som utmanar sin försvarare på ett bra sätt. viker in i banan och avlossar ett riktigt bra avslut som dimper ner i målvaktens hörn.
Vi fortsätter efter detta att trycka på och Spånga lämnar inte egen planhalva. Axel (bäst på plan idag) tar bollen från sin mittfältsposition och dribblar av 4 Spångaspelare innan han placerar in 2-1.

Efter detta så är jag inte nöjd över hur vi agerar. I princip på deras avspark så på något mycket konstigt sätt hamnar Spånga i vårt straffområde och efter ett misslyckat avslut så friställs en Spånga-spelare på bortre stolpen som kan göra 2-2, solklar offside som alla på idrottsplatsen kunde bevittna. Dock ingen åtgärd från domaren som förövrigt skötte sig bra.

Några minuter efter detta kommer nästa kalldusch när vi forcerar fram vårt lag för att återta ledningen, en långboll som sticker iväg på det snabba konstgräset, hamnar i vår ytterzon och spelas in på första stolpen där en Spångaspelare kan raka in 3-2.

Detta är inom loppet av 3 minuter, vi blir för naiva vid 2-1 och istället för att falla hem ett par minuter så vill vi gå för 3-1 pga bollinnehavet och spelövertaget vi har i det skedet. Här måste vi lära oss att värdera bättre.

Måste även passa på att berömma Spånga som har en del farliga omställningar och en duktig forward som rann igenom ett par gånger, men även för ett bra passningsspel i första halvlek, som dock ebbade ut till andra.
Slutligen en bra träningsmatch mot ett bra lag.